Repressió, por i mobilitzacions afectives a l'independentisme català: apunts etnogràfics sobre concepcions i estratègies al voltant de la por - Taberner Curado, Blai (Quaderns de l'Institut Català d'Antropologia, 2024)
El període històric conegut com el Procés independentista Catalunya s'ha caracteritzat per una activació política extraordinària que ha portat a la generació de mobilitzacions massives. En aquest procés, l’experimentació individual i col·lectiva d’emocions i afectes ha tingut un pes fonamental que no només ha condicionat les experiències polítiques, sinó que n’ha creat de noves. Et treball etnogràfic ha permès constatar que l’emoció de la por ha estat abastament compartida pels partidaris de la independència de Catalunya, tant en un pla latent i inconcret, com a amenaça constant, i també en episodis específics i localitzats temporal i espacialment. Lluny de servir a la desactivació, la por ha despertat estratègies individuals i col·lectives, creant noves xarxes afectives, que han permès vincular l’esfera política i mobilitzadora amb l’esfera emocional.