Traficants d’ànimes. Els negrers espanyols a l’Àfrica - Alemany Sureda, Francesc (Quaderns de l'Institut Català d'Antropologia, 2018)
Ressenya del llibre de Gustau Nerín (2015), Barcelona: Pòrtic, 348 pp., ISBN: 8498093481