Joves, pandèmia i crisi de l’Estat. Una conversa amb Pablo Semán - Gorr, Alejandro; Sendrós Ferrer, Eloi (Quaderns de l’Institut Català d’Antropologia, 2025)
En el marc d’una estada com a professor convidat a l’Institut des Hautes Études de l’Amérique Latine (Universitat París - Sorbonne Nouvelle), Pablo va ser convidat a Barcelona pel grup de treball “Estat i acció pública” de l’Institut Català d’Antropologia, ocasió en la qual va poder presentar algunes reflexions al voltant de les transformacions contemporànies de l’Estat i de la política a partir del cas argentí, basant-se en les seves darreres investigacions publicades recentment a l’obra col·lectiva titulada El ascenso de Milei (Siglo XXI). Tal com indica el títol, aquesta obra aborda l’adveniment del fenomen de la “nova dreta” argentina des de múltiples enfocaments i escales, reflexions que són fruit d’un procés d’investigació col·lectiu i etnogràfic de llarg recorregut. L’entrevista que aquí es presenta amb l’autor recull alguns elements clau per entendre les transformacions contemporànies de l’estatalitat (la crisi actual o el “mal estat” de l’Estat), i de la relació de determinats grups socials amb l’Estat a l’Argentina: la joventut i els efectes de la pandèmia.